Usein kysytyt kysymykset

BottlePal on helppo, nopea ja moderni apu nykyaikaiseen ja siistiin pullojen kierrätykseen. Kurkkaa alta usein kysytyt kysymykset!

Yleistä

BottlePal on pullojenkierrätyssovellus, jonka voit ladata veloituksetta App Storesta ja Google Play kaupasta. Pullojen luovuttajana voit palauttaa pullot ja tölkit veloituksetta suoraan kotoasi silloin, kun sinulle parhaiten sopii! Pullojen noutajana voit kerätä muiden luovuttamia pullopusseja ja tienata rahaa palauttamalla pullot kauppaan.

 

Sillä tarkoitetaan normaalia kaupan pussia (vetoisuudeltaan 40 ltr), joka on täynnä tyhjiä pantillisia palautuskelposia pulloja/tölkkejä. Pussiin mahtuu arviolta noin 15 pulloa/tölkkiä. Pussin sisältämä pullomäärä on riippuvainen pullojen/tölkkien koosta, ja se voi olla enemmän tai vähemmän kuin 15 kpl. Yhden täyden pussin palautusarvo on noin 2,50 €/pss. HUOM! Minimi luovutusmäärä on yksi täysi pullopussi. Sinun ei tarvitse laskea pullojen tai panttien määrää, vaan riittää, että pullopussi on täynnä.

Voit luovuttaa BottlePal sovelluksessa pantillisia Suomessa palautuskelpoisia pulloja ja tölkkejä, jotka ovat ehjiä ja joiden viivakoodit ovat luettavissa.

Sovelluksessa vain pullokaverisi näkee etunimesi silloin, kun luovutat tai noudat pulloja. Profiilisi ei näy muille käyttäjille. 🙂

Lidliin voit palauttaa kaikki pullot ja saada niistä pantin, sillä PET-muovin eli muovipullojen osalta Lidlillä on oma kierrätysjärjestelmä. Koska Lidlin PET-pullot eivät kuulu Palpan järjestelmään, eivät muut kaupat anna pulloista panttia. Lidlin tölkit voi palauttaa myös muihin kauppoihin, mutta jos pullopussisi sisältää Lidlin muovipulloja, laitathan täpän tähän kohtaan.

Noutaessasi pulloja näet pulloilmoituksia katsoessasi, jos ne kannattaa viedä Lidliin ja näin ollen saat kaikista panteista hyödyn. 🙂

Saat ilmoituksia tarjolla olevista pullopusseista laittamalla ilmoitukset päälle sovelluksen ja puhelimen asetuksista. Huomaathan laittaa sovelluksen asetuksiin myös osoitteen ja kilometrisäteen.

Sovelluksessa ”jättöpaikalla” tarkoitetaan tarkkaa paikkaa, missä luovutetut pullopussit sijaitsevat, jotta noutaja löytää ne helposti. Jättöpaikka voi olla mikä tahansa tarkentava tieto pullopussien sijainnille esim. kotiovi, roskakatos, alaovi, sisäpiha. Halutessasi voit luovuttaa pullopussit myös suoraan kotoasi. Muistathan kertoa kaiken oleellisen tiedon jättöpaikka-kenttään esim. talo, rappu, ovikoodi, asunnon numero.

Mikäli luovutat pulloja, omat pulloilmoituksesi näkyvät sinulle sinisinä. Kaikki kartalla olevat oranssit pullot ovat muiden luovuttamia pulloja, jotka ovat vapaita noudettavaksi. Jos käytät sovellusta pelkästään pullojen noutamiseen näkyy sinulla kartalla ainoastaan oransseja pulloilmoituksia.

Jos haluat poistaa käyttäjätilisi, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen asiakkuudet@bottlepal.fi

Pullojen luovuttaminen

1. Lataa BottlePal-sovellus sovelluskaupastasi veloituksetta ja rekisteröidy sovellukseen.

2. Luovuta kotiin kertyneet pullopussit kierrätykseen sieltä mistä haluat ilmoittamalla:
a. Pullopussien määrä
b. Laita täppä kohtaan “sisältää myös Lidl:n pulloja” jos pullopussissasi on myös Lidl pulloja
c. Haluamasi noutoaika aikahaarukkana esim. klo 12.00-16.00
d. Nouto-osoite josta haluat pullopussit noudettavan
e. Tarkempi jättöpaikka esim. B rapun alaovi

3. HUOM! Emme veloita sinua pullojen luovuttamisesta. 🙂

4. Odota että pullojen noutaja varaa pulloilmoituksesi.

5. Saat ilmoituksen, kun noutaja on varannut pulloilmoituksesi. Ilmoituksessa noutaja ilmoittaa itselleen sopivan tarkemman noutoajan sinun määrittämäsi aikahaarukan sisältä.

6. Vahvista nouto jos se sopii sinulle.

7. Vie pullopussit ilmoittamaasi jättöpaikkaan sovittuna ajankohtana.

8. Nauti pullottomasta arjestasi!

Ei veloiteta. Pullojen luovuttaminen sovelluksen kautta on ilmaista, joten ei muuta kuin luovuttamaan! 🙂

BottlePalilla voi tällä hetkellä luovuttaa ainoastaan pantillisia pulloja/tölkkejä.️ Pantittomat voit lajitella joko lasin tai metallin kierrätyksen. Suurin osa Alkon pulloista ja metallitölkeistä kuuluu kuitenkin panttijärjestelmän piiriin. Tuotteen pantillisuus selviää myyntikuitista sekä myymälän hintalapusta. Jos et ole varma kuuluuko pullo panttijärjestelmään voit tarkistaa sen täältä https://extra.palpa.fi/pantillisuus. Kaikki Alkon pullot voit siis kierrättää BottlePalilla kunhan varmistat, että niistä saa pantin️, tällöin noutajakin saa asianmukaisen korvauksen noutaessaan pulloja. 🙂

Luovuttajien ja noutajien ei tarvitse välttämättä kohdata toisiaan. Pullopusseja ei tarvitse luovuttaa suoraan ovelta, vaan luovuttaja valitsee ilmoitusta laittaessaan, minne hän vie pullopussit sovittuna ajankohtana esim. roskakatos. Noutaja hakee pullopussit luovuttajan ilmoittamasta paikasta sovittuna aikana.

Kyllä voit! Ilmoita siitä jättöpaikka kohdassa sekä anna tarvittavat tiedot (esim: talo, rappu, ovikoodi, asunnon numero), jotta noutaja löytää kotiovellesi helposti. 🙂

Luovuttaessa pulloja, määrität itse pulloilmoitukseen aikahaarukan, milloin sinulta voi tulla noutamaan pulloja esim. klo 14–17. Pulloilmoitusta varatessaan noutaja ilmoittaa itselleen sopivan noutoajan sinun määrittämäsi aikahaarukan sisältä. Viethän pullot jättöpaikalle mahdollisimman lähellä sovittua aikaa. Muistutamme sinua 30 ja 15 minuuttia ennen sovittua noutoaikaa. 🙂

Voit muokata tai peruuttaa pulloilmoituksesi, mikäli kukaan ei ole vielä varannut sitä. Sen jälkeen, kun noutaja on varannut pulloilmoituksesi ja sinä olet vahvistanut noudon, luovutusta ei ole mahdollista enää peruuttaa. Asetathan kuitenkin sellaisen aikarajan, milloin sinun on mahdollista viedä pullot ilmoittamallesi jättöpaikalle.

Voit uusia ilmoituksen helposti asettamalla uuden luovutusajankohdan tai laittaa ilmoituksen myöhemmin uudestaan. 🙂

Ikävää, että näin tapahtui. Voit laittaa uuden pulloilmoituksen heti, mutta mikäli et ehdi uusimaan ilmoitusta, toivomme, että haet pullopussit pois jättöpaikalta. Voit myös laittaa ilmoituksen myöhemmin uudestaan. 🙂 Näissä tilanteissa toivomme, että olet yhteydessä asiakaspalveluumme.

Pullojen luovuttajana saat täysin ilmaista noutopalvelua. Palvelun ideana on se, että voit palauttaa pullot suoraan kotoasi ja vältyt pullojen raahaamiselta.

BottlePalissa voit luovuttaa vain pantillisia juomapakkauksia. Pantittomat juomapakkaukset kannattaa ehdottomasti kierrättää esimerkiksi oman taloyhtiön tai lähikaupan kierrätyspisteeseen.

Pullojen noutaminen

1. Lataa BottlePal-sovellus sovelluskaupastasi veloituksetta ja rekisteröidy sovellukseen.

2. Valitse haluamasi pulloilmoitus kartalta tai listalta ja varaa se itsellesi.

3. Luovuttaja on ilmoittanut pulloilmoituksessa aikahaarukan, jolloin häneltä voi hakea pullot esim. klo 12–18. Ilmoita luovuttajalle sinulle sopiva aika aikahaarukan sisältä esim. klo 14.

4. Luovuttaja vahvistaa varauksesi. Vahvistuksen jälkeen sinulta veloitetaan 0,50 €/pullopussi. Veloitus lähtee suoraan maksukortiltasi.

5. Veloituksen jälkeen saat tiedot tarkasta nouto-osoitteesta.

6. Nouda pullot luovuttajan ilmoittamasta jättöpaikasta, ilmoittamanasi noutoaikana. Pidäthän huolen, että olet ajoissa. 🙂

7. Vie pullot pullonpalautukseen ja pidä panttirahat itselläsi!

Yhden pullopussin palautettavien pullojen arvioitu palautusarvo on 2,50 €. Kun noudat pullopusseja BottlePalilla veloitus on 0,50€/pullopussi, joten jäät voitolle noin 2,00€/pullopussi.

Pullojen noutamisesta BottlePal veloittaa sinua 0,50€/pullopussi.

Luovuttajien ja noutajien ei tarvitse välttämättä kohdata toisiaan. Pullopusseja ei tarvitse luovuttaa suoraan ovelta, vaan luovuttaja valitsee ilmoitusta laittaessaan, minne hän vie pullopussit sovittuna ajankohtana esim. roskakatos. Noutaja hakee pullopussit luovuttajan ilmoittamasta paikasta sovittuna aikana.

Ikävää, että näin kävi. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme niin selvitämme tilanteen.

Ikävää, että näin kävi. Molemmilla osapuolilla on velvollisuus kunnioittaa toisia käyttäjiä ja toimia BottlePalin sääntöjen mukaisesti. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme niin selvitämme tilanteen. 🙂

Voit peruuttaa noudon silloin, kun olet varannut pulloilmoituksen, mutta luovuttaja ei ole vielä vahvistanut varaustasi. Luovuttajan vahvistuksen jälkeen noutoa ei ole mahdollista peruuttaa. Valitsethan ilmoituksen, jonka noutoajankohta sopii sinun aikatauluusi.

Panttipullojen panteista saadut tulot ovat veronalaista tuloa ja on noutajan vastuulla ilmoittaa noutamistaan pulloista saadut tulot omassa verotuksessaan.

Maksutavat

Voit maksaa millä tahansa Visa tai Mastercard maksukortilla. P.S. MobilePay tulossa pian!

Muuta

Noudatamme EU:n tietosuoja-asetusta. Lisää tietoa löydät https://bottlepal.fi/tietosuojaseloste/.

Sovelluksen asetuksista säädetään vain sitä, miltä alueelta haluat saada ilmoitusviestejä, kun tarjolle tulee uusia pulloja.

Karttanäkymän oikeassa ylänurkassa on painike, josta avautuu noudettavissa olevat pullot listan muodossa. Tästä näkymästä voit asettaa suodattimia; etäisyyttä, päivää sekä aikaa. Kun nämä asetukset ovat päällä, näet pullot kartalla sekä listalla niiden mukaan.

Jos näistä kysymyksistä ei ollut apua, voit ottaa meihin yhteyttä nettisivujen tai sovelluksen chatin kautta tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@bottlepal.fi. 🙂 Autamme mielellämme!